Reistips & Informatie

VIETNAM HET MACHTIGE CHAMPARIJK vanaf 725 € pp

Posted by:

VIETNAM HET MACHTIGE CHAMPARIJK vanaf 725 € pp

Tijdens deze 4-daagse privérondreis gaat u op zoektocht naar de overblijfselen van de mysterieuze Champa-beschaving, maar ook enkele prachtige natuurpareltjes in een toeristisch ongekend stukje van Vietnam.

Het Champa koninkrijk is ontstaan in de 2de eeuw na Christus door migrerende Cham uit Borneo. Het koninkrijk bestond uit 5 min of meer autonome kustregio’s, waarvan de sterkste provincie de koning aanleverde.

U reist over land van Hoi An naar Ho Chi Minh met stops aan enkele verbluffende plaatsen.

Dag 01: Hoi An / Quy Nhon (L)
Vertrek vanuit Hoi An naar My Son, de belangrijkste tempelstad van het Champarijk. De site is opgetrokken tussen de 4de en 14de eeuw en telt een 70-tal bakstenen tempels. De meeste van de gebouwen waren gewijd aan koningen en Brahmaanse goden, met name Shiva, die werd beschouwd als de oprichter en verdediger van het Champarijk. Deze site is één van de meest diepgaande en volledige introductie in de geschiedenis en cultuur van het vergane Champarijk. Vervolgens vertrek u naar Quy Nhon. De weg loopt langs één van de minst toeristische kuststroken van Vietnam. Onderweg passeert u aan ongerepte stranden, rotsachtige bergen, warmwaterbronnen, watervallen en vredige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.
(totale afstand: ong. 350km of 6u30min.)

Dag 02: Quy Nhon / Cam Ranh (O, L)
U ontwaakt in de rustige atmosfeer van deze ingedutte stad en vervolgt uw weg langsheen de voetsporen van het Champarijk naar Cam Ranh, met onderweg enkele stops. Een eerste stop is voorzien aan Ganh Da Dia, dat letterlijk vertaald kan worden als de Klif der Stenen Platen. De grillige kustlijn is gevormd door vulkaanuitbarstingen miljoenen jaren geleden. Op het punt waar de lava het koele water beroerde zijn grillige pilaren ontstaan. Vervolgens naar de Mang Lang kerk, een romeins katholieke kerk gebouwd in 1892 door Joseph Lacassagne, een Franse missionaris. Deze gotische kerk huist het ‘Catechismus in octo dies’, de eerste tekst in het Vietnamees en Latijn. U geniet een heerlijke zeevruchten lunch. Verder over de befaamde ‘Route Mandarin’ naar Cap Dai Lanh of Cap Varella, eens een geliefde badplaats tijdens de Frans Koloniale tijd maar ook de achtergrond van enkele belangrijke historische gebeurtenissen. Cap Varella vormde het sluitstuk in 1936 voor de treinverbinding tussen Hanoi en Saigon. Goederen konden dan getransporteerd worden over een lengte van bijna 1.700km en dit vanaf de grens met China tot in Saigon (of omgekeerd). Hedendaags is het stadje gekend voor zijn vuurtoren, vanwaar u een adembenemend zicht geniet over het maagdelijke strand van Bai Mon en Dai Lanh. Verder naar Cam Ranh. (totale afstand: ong. 180km of 3u30min.)

Dag 03: Cam Ranh / Phan Thiet (of Mui Ne) (O, L)
De tocht zet zicht voort in zuidelijk regio, waardoor u de laatst gevallen Champaregio Panduranga binnen rijdt. Eveneens rijdt u over één van de meest schilderachtige routes van Vietnam. U passeert onder meer aan kleurrijke vissersdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. U maakt een stop aan één van de wijnhuizen in Phan Rang. Verder ontmoet u enkele van de Champa-afstammelingen en leert u over hun tradities, folklore, muziek, gesofistikeerde textiel, aardewerk, … en hun gastronomische specialiteiten. (totale afstand: ong. 180km of 3u30min.)

Dag 04: Phan Thiet (of Mui Ne) / Ho Chi Minh City (O) Transfer naar het station waar u aan boord gaat van een lokale trein (opgelet: basis comfort). De treinrit vormt een comfortabele en ontspannen mogelijkheid om te genieten van het voorbijglijdende landschap: uitgestrekte plantages van het befaamde drakenfruit, huisjes en tempelcomplex van het uitgestorven Champarijk, kleine dorpjes, … U komt in de late namiddag toe in Ho Chi Minh City.
(totale afstand: ong. 220km of 4u30min.)

Het reisschema geeft een ultiem alternatief op de vlucht tussen Danang of Hué naar Ho Chi Minh City (en omgekeerd) en kan perfect verlengd worden:

  • Een nacht te Quy Nhon of Cam Ranh voor een diepgaander ontdekking van de Chamcultuur
  • Extra nachten aan het tropische strand van Phan Thiet of Mui Ne
Prijs 725 € per persoon omvat  

Prijs per persoon op basis van 2 personen omvat: alle vermelde accommodaties (superior hotels) en kamertypes, maaltijden (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), uitstappen, tours, bezichtigingen, … en hun eventuele toegangsgelden, begeleiding door een Engelstalige lokale gids, vervoer in een geklimatiseerde privéwagen, treinticket op dag 04, een administratieve fee (€ 20,- per volwassene / € 10,- per kind).

De prijs omvat niet: internationale en/of lokale vluchten, dranken en niet vermelde maaltijden, niet vermelde en/of optionele excursies, tours, bezichtigingen, fooien voor gidsen, chauffeurs, eventuele kosten voor paspoort, visum, vertrek- en/of toeristenbelastingen, persoonlijke uitgaven en verzekeringen. Prijs in deluxe hotels: 1.000 € pp.

Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid

BELGEN: een geldig (tot 6 maanden na retour) internationaal paspoort + visum BELGEN – visum voor Vietnam: zelf op voorhand te bekomen via ambassade Vietnam NIET-BELGEN: gelieve zich te informeren bij ambassade/consulaat van Vietnam

TIP: Ontdek eveneens onze andere privérondreizen voor Vietnam, Cambodja en Laos en de verrassende strandmogelijkheden.

Boek / Info

Vul onderstaand formulier in om te boeken of inlichtingen te krijgen betreffende de bovenstaande reis.  • Voer a.u.b. een waarde in tussen 0 en 99.
  • Voer a.u.b. een waarde in tussen 0 en 99.

0


Add a Comment