Reistips & Informatie

Canada verplicht ETA visum vanaf september 2016

Posted by:

Canada verplicht ETA visum vanaf september 2016

Vanaf 15 september 2016 wordt het voor Canada noodzakelijk om een Electronic Travel Authorization (eTA) te hebben als je aankomt per vliegtuig. Voor landen als de Verenigde Staten en Australië bestaat zo’n electronisch visum al enige tijd, maar voor Canada is het nieuw. Je kunt vanaf vandaag al een eTA aanvragen, maar het is pas noodzakelijk vanaf september 2016. Als je Canada via land of water binnenkomt is de eTa niet nodig.

Electronic Travel Authorization (eTA)

De eTA voor Canada kan online aangevraagd worden. Daarvoor heb je een aantal dingen nodig, zoals een geldig paspoort, e-mail adres en een creditcard. Elke reiziger dient een apart eTA te hebben. Ga je dus met bijvoorbeeld vier personen, dan dien je deze eTA vier keer aan te vragen.

De kosten voor de eTA voor Canada zijn $7 Canadian Dollars. De eTA is vijf jaar geldig vanaf het moment van aanvragen. De eTA kan via deze link aangevraagd worden.

Er is een document opgesteld met meer informatie over de vragen die gesteld worden tijdens het aanvragen. Dit document bevat informatie over wat je dient in te vullen bij elke vraag en uitleg over de antwoorden die je kunt geven. Vraag je voor het eerst deze eTA aan, dan raad ik je aan om dit document bij de hand te houden. Het document kun je hier (klik) vinden.

De goedkeuring voor de eTA krijg je vaak binnen een aantal minuten. Als je aanvraag bekeken dient te worden door een medewerker, krijg je dit vaak binnen 72 uur te horen. Het is dus aan te raden om tijdig een eTA aan te vragen als deze noodzakelijk is voor je reis.

0


Add a Comment