Reistips & Informatie

Bonn en het Beethovenfest

Posted by:

Bonn en het Beethovenfest

Van vrijdag 20 september tot zondag 22 september 2013

De voormalige Duitse hoofdstad, is een culturele parel met een gezellige, barokke stadskern en een boeiend hedendaags museumproject. Maar Bonn is natuurlijk ook de geboortestad van Ludwig van Beethoven … en dat is men daar niet vergeten! Het beroemde Beethovenfest staat garant voor prachtige concerten.
Ook wij ontdekken het Bonn van Beethoven, maar daarnaast genieten we van het Rijnlandschap, zoeken onze romaanse wortels in de St Clemens und St Mariakirche en durven ons openstellen voor de kunst en de geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw.
Op zondag verlaten we Bonn en rijden naar Brühl. Hier dompelen we ons onder in de barokke overvloed van twee kastelen, maar ook in het surrealisme van Max Ernst. (Wat niet eens een grote tegenstelling hoeft te zijn!)
Een boeiende driedaagse waar kunst uit alle tijden wordt afgewisseld met grootse muzikale evenementen!

Reisleiding: Hilde Pien, musicologe

Dagprogramma:

Vrijdag 20 september 2013:

Vertrek met luxebus vanuit Gent (Dampoort) en Brussel Noord (standplaats Eurolines). Inleiding op het avondconcert op bus.
Check in in Hotel Consul*** en gemeenschappelijk middagmaal in Bonn. Wandeling met stadsgids (Nederlandstalig) + bezoek aan het Beethovenhaus.

Avondconcert in Beethovenhalle, 20u:

Boris Berezowsky (piano) en het Ural Philharmonic Orchestra
Beethoven (Ouverture “Zur Namenfeier”), Rachmaninov (2de pianoconcerto) en Tsjaikofsky (6de symfonie).

Zaterdag 21 september 2013:

Bezoek met gids aan Doppelkirche St. Clemens en St. Maria (met bus).
Deze kerk troont op een heuvel aan de Rijn en biedt meteen ook een prachtig zicht op het Rijnlandschap. De romaanse kerk herbergt wandschilderingen van rond 1150. Zoals zo vaak betekende het overkalken van deze schilderingen hun redding. Een grondige restauratie toont ze nu in hun volle glorie.

Bezoek aan het Museumsmeile. Deze museumsite verdient alleen al architecturaal een bezoek!

Begeleid bezoek aan het Haus der Geschichte. In het Haus der Geschichte krijgen we een boeiend overzicht van de Duitse hedendaagse politieke, economische en sociale geschiedenis van Duitsland. Een geschiedenisles zoals we ze altijd graag zouden gehad hebben…!

Gemeenschappelijk middagmaal.

In de namiddag bezoeken we het Kunstmuseum Bonn. Tot de vaste collectie behoren o.a. werken van Joseph Beuys, Georg Baselitz en Gerhard Richter.
Bovendien kunnen we de tijdelijke tentoonstelling EIN EXPRESSIONISTISCHER SOMMER – BONN 1913, bezoeken.
Terug naar hotel. Inleiding op het avondconcert.

Avondconcert in Beethovenhalle, 20u:

Jonathan Nott en de Bamberger Symphoniker
Lutoslawski (symfonie nr. 3), Beethoven (Symfonie nr. 5!!!)

Zondag 22 september 2013

Na de check-out rijden we naar Brühl en bezoeken we Slot Augustburg (met Nederlandstalige gids) en Slot Falkenlust (met Nederlandstalige audioguide). Onder andere Balthasar Neumann werkte mee aan dit kasteel, dat doorgaat als een van de mooiste voorbeelden van barokke totaalkunst. Beide kastelen staan op de lijst Unesco Werelderfgoed. Bovendien rekenen we op een mild nazomerzonnetje om te genieten van het prachtige park.

Van hieruit rijden we naar het Max Ernst Museum.
Mogelijkheid tot het nemen van een vrije lunch in de gewaardeerde bistro van het museum. Begeleid bezoek aan het Max Ernst Museum.
Ook hier krijgen we weer een staal van de Duitse museumarchitectuur. Aan een villa uit 1844 werd op een schitterende manier door de architecten Thomas van den Valenteyn en Sayed Mohammed Oreyzi een prachtig, licht paviljoen gebouwd dat onderdak biedt aan werken van de dadaïst en surrealist én inwoner van Brühl, Max Ernst (1891-1976).
Rond 16u vertrekken we naar België. Vermoedelijke aankomst Brussel 19u, Gent Dampoort 20u.

Praktische info

Deelnameprijs: € 549,- op basis van een tweepersoonskamer, bij minimum 13 deelnemers.
Toeslag eenpersoonskamer: € 75,-

Inbegrepen:

 • De verplaatsing met luxe-bus van Gent en Brussel-Noord naar Bonn en terug. Plaatselijke transfers indien nodig.
 • Twee overnachtingen in het Hotel Consul *** op basis van een tweepersoonskamer met uitgebreid ontbijt.
 • Twee gemeenschappelijke maaltijden op vrijdag 20/9 en zaterdag 21/9.
 • Alle toegangstickets en gidsbeurten zoals vermeld in het programma.
 • Alle fooien.
 • De inleidingen op de concerten en de reisbegeleiding door Hilde Pien.
 • De BTW.

Niet inbegrepen:

 • De concerttickets voor de concerten op 20 september (eerste categorie) en 21 september (2de categorie). Waarde € 90,-.
 • Alles wat niet expliciet werd vermeld onder ‘Inbegrepen’.
 • Drank bij de maaltijden. Persoonlijke uitgaven.
 • De annuleringsverzekering: volgens de wet moeten wij u de vrije keuze laten om zelf bij de verzekeringsmaatschappij van uw voorkeur een verzekering af te sluiten. Daarom is de annuleringsverzekering niet inbegrepen in de prijs. Onze technische partner ConcerTour zal u wel een voorstel doen bij het verzenden van de factuur. U kunt zich ook via een andere maatschappij verzekeren.

Een reisidee van Cimarosa Cultuurreizen vzw met technische ondersteuning van ConcerTour, Lic. 1997

Boek / Info

Vul onderstaand formulier in om te boeken of inlichtingen te krijgen betreffende de bovenstaande reis. • Voer a.u.b. een waarde in tussen 0 en 99.
 • Voer a.u.b. een waarde in tussen 0 en 99.


0


Add a Comment